Välkommen till

NORRSMAK - event & upplevelser

Upplev Norrland på vårt vis! 

Följ med på en aktiv smakresa och ta del av Norrlands unika råvaror, kultur och tradition. 
Vi upplever vårt genuina Norrland med maten och matkulturen. Våra smakresor tar oss till möten med lokala producenter som brinner för sitt mathantverk där vi också kan få vara med i deras skapande. Man tillagar mat på norrländskt vis tillsammans med kock eller äter ute där maten tillagas över öppen eld. Vi besöker ställen som har det lilla extra. Inte minst talar naturen för sig själv här,  med vidder av skog & sjöar och så den norrländska tystnaden.
Vi skapar en minnesvärd upplevelse i norrländsk anda. En perfekt resa för dig som är matintresserad och vill upptäcka norra Norrlands vidder. Följ med på våra arrangerade smakresor eller så skräddarsyr vi er resa om ni är en grupp!

Smakresor till Norrland

Norrlands vildmark är ett skafferi av fantastiska råvaror från skog, sjö och fjäll. En smakresa där ni får avnjuta och tillaga norrländska delikatesser, få kunskap om råvarorna och vistas i naturskön miljö. Här får man uppleva vad man äter och hur man lever i norr. Vita dukar och stora avsmakningsmenyer väljer vi bort på våra resor. Förutom matupplevelser kommer man prova aktiviteter efter säsong. Man reser i en mindre grupp med väl utvalda partners på plats. 
Vill du ordna en egen resa med kollegor eller vänner, skräddarsyr vi den med transfer, boende, aktiviteter, måltider & unika matupplevelser!

Smakresor 2022

Smakresa med Löjromssafari - 2- 3 oktober 
Smakresa till Norrbotten och den orörda Råneälven - 23 - 26 september
Smakresa till Västerbottens pärlor   - helg i oktober
Vill du veta mera ? Maila oss här

Höstens smakresor

I våra resor ingår transfer, boende, samtliga måltider samt viss dryck, aktiviteter som är angivna samt en trevlig goodiebag. På resan följer Norrsmaks ägare med.  Transport till/från angiven samlingsplats ingår ej.


Följ med på en smakresa till Norrbottens okända pärla - Råneälven!
Under 3 dagar kommer vi att uppleva maten och matkulturen utefter Råneälven, några mil norr om Boden. Råneälven är Sveriges längsta outbyggda skogsälv med flera naturreservat med rik flora & fauna och fina fiskevatten.
En aktiv smakresa i en härlig mix av mat och naturupplevelser!
Resan planeras till 23 - 26 september 2022 med samlingsplats i Luleå
Intresserad? Maila oss 
Följ med på mat & dryckesresa till Höga Kusten i september!
Höga Kusten är känd som ett världsarv och sin fantastiska natur men också för sina världskända och prisbelönta destillerier. Drycker som vi ska prova och lära oss mera av!
Vi kommer att ta del av den fina matkulturen som finns på Höga Kusten, här finns tex. Sveriges äldsta tunnbrödsbageri, och trevliga gårdsbutiker med lokala råvaror.
Under 3 dagar kommer vi att besöka destillerier, gårdsbutiker och såklart njuta av god mat- En helg med en härlig mix av mat & dryck!            
Pris från 7890kr/per person inkl. moms. Då ingår transfer, boende måltider, aktiviteter samt goodiebag med norrländskt gott.
Vi samlas i Sundsvall för vidare färd.
Intresserad att veta mera? Maila oss 

Följ med på en helt unik Löjromssafari!

Under 2 dagar får du följa fisket, förädlingen och hantverket bakom Kalix Löjrom. En helt unik upplevelse som väldigt få kan delta i, då löjromsfisket endast pågår en kort period.
Du kommer få se fisket efter siklöjan ute i skärgården under en hel dag och träffa lokala fiskare. Du får rundvandring på Löjromsfabriken, prova på jobbet som ”löjrensare” och du får göra din egna hemmagjorda löjrom! Vi hälsar även på och lagar mat hos Lotta Öström, känd från Sveriges Mästerkock 2018.
Arrangemanget är 2 dagar/1 natt
Finns kvar en 2 dagars-resa med Cold Adventure:  2-3 oktober
Är du intresserad och vill veta mera? Maila oss så skickar vi program.

Maila oss 

Samarbetspartners i Norrland

Några av de utvalda partners som levererar mat & matupplevelser tillsammans med aktiviteter i genuin norrländsk anda!

Cold Adventures i Kalix

Arrangerar upplevelser i Kalix Skärgård. Tar oss på besök till Guldhaven Pelagiskas löjromssfabrik eller på löjromssafari. Vi bor och äter gott på Skärgårdsudden, deras magiska plats vid kanten av Kalix älv.

Arctic Treats i Kalix

Skapar magiska praliner av norrländska råvaror och har också sin alldeles egna kåta där man får lära sig koka kaffe på riktigt.

Gröndals matupplevelser i Boden

Sebastian Gröndal är kock, kokboksförfattare, glasstillverkare och som värnar om det norrländska köket. 

Suovasgryta

Om oss

Norrsmak event & upplevelser ingår i Norrsmak Arcticus AB, org.nr 559261-4050, där ingår även delikatessbutiken Norrlandsboden. Ägare är Susanne Lundström,  född och uppvuxen i Arjeplog, med lång erfarenhet inom resebranschen, med allt från reseledare till chefspositioner och dessutom varit krögare senaste 5 åren. Susanne brinner för Norrland och dess mat och matkultur.

Nedan finner du villkor för smakresor. Särskilda villkor kan finnas för specifika resor vilket bifogas i samband med förfrågan.

Norrsmak Resevillkor 2022

Allmänna resevillkor SRF

Vi som researrangör omfattas av resegarantin hos Kammarkollegiet.

Norrsmak event & upplevelser/Norrlandsboden  
Sankt Eriksplan 9, 113 20 Stockholm   
E-post: hej@norrsmak.se         
Följ oss på;
 Facebook 
Instagram

telefon +46 761765016