Garam Masala a la Klövsjö

Kategori:

Beskrivning

Wow! Vår första varmrätt är redo och du kan nu beställa. Det har inte varit enkelt och det har krävt en hel del experimenterande för att få rätten till den nivå att vi vill lansera den. Våra första batcher är små och vi kan komma att finjustera innehållet och tallagningsanvisningarna så håll utkik!

Norrsmak tillagas i Sverige och råvarorna är i så stor utsträckning som möjligt från Sverige och gärna från Jämtland. I det här fallet är det norrländsk fläskytterfilé från Nyhléns/Hugossons och svenskt matvete som är huvudingredienserna.

Detta är en frystorkad indisk gryta som sprakar av smak och själ. Bara tillsätt varmt vatten och låt dofterna ta dig från tältduken till Bombay:) Smakrik och mättande.

Det här är de allra första påsarna som lämnar Norrsmak och du har möjlighet att bli provsmakare och ambassadör för ett helt nytt företag inom Frystorkad mat. Vi har fått väldigt bra respons och vi vill väldigt gärna höra vad du tycker! Maila oss på hej@norrsmak.se om du har feedback på maten!

Tagga gärna @norrsmak.se på Instagram så blir vi superglada! 

Vi hoppas att du ska älska frystorkad Garam masala lika mycket som vi gör. Vi har ett fåtal påsar i lager, först till kvarn som får smaka.

Frystorkad Garam masala smakar som en hemlagad indisk gryta men väger bara 120 gram, sen fyller man på 3,3 dl kokhett vatten så är maten klar.

Hoppas det ska smaka!

BESTÄLL MAT IDAG

Våra portionspåsar finns idag att köpa på frystorkadmat.nu, KÖP FRYSTORKAD MAT FRÅN NORRSMAK. 

Tillagning:

  1. Tillsätt 3,3 dl kokhett vatten (ett tips att att börja med lite mindre vatten och sen tillsätta lite mer eter hand som du ser att det behövs). 
  2. Rör om & skaka ordentligt
  3. Förslut påsen & vänta 12 minuter (rör om ytterligare en gång halvvägs och se till att få med hörnen)
  4. Njut! Tips är att klippa/skära av påsen en bit ner så blir det lättare att äta. Lite extra salt peppar och chili är aldrig fel att tillsätta om man vill liva upp maten lite.

Hållbarhet

Vid frystorkning extraheras all vätska ur produkten, när det sker under vakuum kallas det sublimering. Det skapar en torr produkt som sedan återgår till sin ordinarie form när du tillsätter varmt vatten. Både smak och näringsvärde består. Så länge påsen förvaras mörkt och svalt samt att påsens innehåll förblir vakuumpackat håller påsen i ett år.

Innehåll i Garam Masala

Ingrediens Mängd per portion (g) Kommentar
Matvete (60%) 240
Fläskkotlett (23%) 93,37
Krossade tomater 23,94
Havregurt 20,46
Grädde 10,23
Gul lök 3,48
Tomatpuré 3,58
Garam masala 0,41
Ingefära (riven) 0,41
Vitlök (riven) 0,41
Gurkmeja 0,41
Chilipulver 0,41
Paprikapulver 0,41
Citronsaft 0,41
Buljong: Salt Ingår i Bong grönsaksbuljong
Buljong: Potatisstärkelse Ingår i Bong grönsaksbuljong
Buljong: Palmfett Ingår i Bong grönsaksbuljong
Buljong: Grönsaker (morot, lök, tomat, purjolök, palsternacka) Ingår i Bong grönsaksbuljong
Buljong: Jästextrakt Ingår i Bong grönsaksbuljong
Buljong: Örter (persilja, libbsticka) Ingår i Bong grönsaksbuljong
Buljong: Kryddor (gurkmeja, muskotblomma, vitpeppar) Ingår i Bong grönsaksbuljong
Buljong: Naturlig persiljearom Ingår i Bong grönsaksbuljong
Allergener: vete, grädde (laktosfri), soja, selleri,
Komponent Vikt (g) Kcal totalt Protein totalt (g) Kolhydrater totalt (g) Fett totalt (g) Kcal/100g Protein/100g Kolhydrater/100g Fett/100g
Portion 400 g (gryta + matvete) 400 574,4 32,24 56,48 20,48 143,6 8,06 14,12 5,12